Geen gewoon nieuws deze week maar Breaking News, volgens het CDA Hardenberg. CDA-fractievoorzitter Piet-Cees van der Wel zou op plaats 36 de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer bestormen. En zijn voorganger, de door de NCRV benoemde minister van gehandicaptenzaken Rick Brink, zelfs op plaats 24.

Een dag later kwam alweer het bericht dat Rick zich had teruggetrokken. Hij had ontdekt dat er nóg iemand op de lijst stond die veel werk maakt van de emancipatie van gehandicapten, namelijk tv-presentatrice Lucille Werner, bekend van Lingo en Get the Picture. Haar kandidatuur zou voor Rick een extra handicap zijn, want die kennen de meesten alleen van omroep NOOS en weekblad de Toren.

Zou het duo Rikkie en Slingertje een kans hebben gemaakt om Hardenberg, de regio Zwolle of eigenlijk het hele Oosten te mogen vertegenwoordigen in Den Haag? Het CDA heeft nu 19 zetels en volgens de peilingen staan ze op een paar zetels verlies. Maar met zo’n 20.000 voorkeurstemmen kun je er ook komen. En een gehaaide promotiecampagne voor Rick is Piet-Cees wel toevertrouwd. Zie de actie in 2017 toen het lukte om boer Maurits von Martels uit Dalfsen in de Tweede Kamer te krijgen. Maar goed, nu Rick afhaakt moet Piet-Cees zich maar richten op het maken van selfies.

Calimero, stond in het bericht van het CDA: het Oosten wordt niet serieus genomen door Den Haag omdat de meeste kamerleden uit de Randstad komen. Een calimerocomplex als drijfveer?
Daarover schreef de Tukker Willem Wilmink jaren geleden al eens een paar regels:

Het Oosten komt altijd te kort.
De fabriek die gesloten wordt,
had om ondersteuning gevraagd,
maar zie: ‘t heeft Den Haag niet behaagd.
Ja, als het Maassluis was of Oss….
maar hier komt de poort niet meer los.

Piet-Cees van der Wel als kamerlid strijdend voor Overijssel, het zou een wonder zijn. Maar daarvoor zit hij wel bij de goede partij.